Sivertsen A/S overtager A.P.Hellisen

140 år gammel virksomhed solgt til sjællandsk firma

Maskinforretningen A. P. Hellisen A/S i Lobbæk er solgt til det sjællandske firma Sivertsen A/S med overtagelse i dag, den 1. december.

Sivertsen driver i forvejen forretning i Vejle og Roskilde, og beskæftiger omkring 70 medarbejdere.

Sivertsen er et familieforetagende, der i dag drives af Hans Øbakke, 68, og hans datter, Toni Øbakke, 45. Hellisens nye ledelsesteam er til daglig hjemmehørende i Roskilde og udgøres af salgschef Bjarne Obel, reservedelschef Henrik Knudsen og værkstedschef Maria Claumark.

A. P. Hellisen A/S startede som lokal smedje i Lobbæk for 140 år siden og har gennem årene udviklet sig til at blive en af Bornholms største maskinhandler. Under Kim Lykke Nielsens ejerskab leverede Hellisen i 2014 den første selvkørende marksprøjte til bornholmsk landbrug, og i starten af 2017 indledte virksomheden et samarbejde med Mertz. Mertz overtog i den forbindelse salget af traktorer og høstmaskiner fra Case IH og New Holland.

Entreprenørmaskiner følger med

Sivertsen har nu overtaget Mertz’s område på Bornholm og har dermed forhandlingen af New Holland på en stor del af Sjælland samt Bornholm. Case er i mellemtiden rykket ud af porteføljen.

Dette er sket af strategiske grunde, fortæller Toni Øbakke.

– Case og New Holland har samme ejer, men de har ikke samme forhandler, da man mener, at det går ud over markedsandelen, hvis de to mærker sælges af sammen forhandler, siger hun.

Sivertsen skal nu kæmpe med de eksisterende maskinhandler i Klemensker, Nexø og Østermarie om kunderne i det bornholmske landbrug. Dertil kommer Øbakkes entreprenørdel med grave- og læssemaskiner fra Takeuchi og Kramer.

Søger lokale medarbejdere

Sivertsen har købt alt, hvad der vedrører forretningen Hellisen A/S, inklusive cvr-nummer.

– Det eneste, der ikke er købt, er bygningerne. Ingen af vores virksomheder drives fra ejede bygninger, og derfor ønsker vi heller ikke den løsning her. Vi ønsker en lokal forankring. Det er derfor vi har købt os ind i Hellisen, siger Toni Øbakke.

Sivertsen går nu på jagt efter en værkstedschef, mekanikere og montører til det nye Hellisen. Det må gerne være bornholmere, siger salgschefen.

– Vi vil gerne være en lokal virksomhed med et højt serviceniveau. Og det bliver vi bedst ved at ansætte lokale medarbejdere, siger Bjarne Obel.

Skov-, have- og jagtforretningen blev i 2018 udskilt fra maskinhandlen i et nyt selskab, Hellisen Outdoor Aps, som i dag ejes af Martin Hjort og Hans Hellisen.

Bygningerne på Rønnevej 90 ejes fortsat af Kim Lykke Nielsen.Øbakke og Sivertsen hører med deres salg af landbrugs- og entreprenørmaskiner til i en traditionel mandeverden. Men både ejeren og værkstedscheferne i de to virksomheder er kvinder.

– Jeg er generationsskiftet ind i virksomheden, siger Toni Øbakke, der er uddannet jordemor. Hun arbejdede på Rigshospitalets fødeafdeling frem til 2009, hvor hun tog orlov for at hjælpe sin far.

– Jeg tog ud og hjalp, og så blev jeg hængende. Det lå ikke kortene, at jeg skulle overtage virksomheden, siger Toni Øbakke, der kender Bornholm fra sommerferierne i sin svigerfamilies hus i Svaneke.

Hans Øbakke er stadig aktiv i virksomheden, men lader datteren føre ordet. Spørger man direkte, fremgår det imidlertid med al tydelighed, at Hans Øbakke kigger på kvalifikationer før køn.

– Det har været fantastisk. Der er en ånd i virksomheden, hvor alle er lige, og den ånd fører Toni videre. Og så kan hun noget, jeg ikke kan, siger Hans Øbakke.

Han er uddannet finmekaniker og har styr på det faglige og forretningsdelen, mens Toni Øbakke har styr på lovgivning og økonomi.

Selv om der umiddelbart er langt mellem en fødeafdeling og en maskinhandel, så er der også fællestræk, siger den 45-årige virksomhedsleder.

– Det hele handler om mennesker.

Ring og få en snak med os i dag på tlf: +45 4675 5522

Vi sidder altid klar med rådgivning og et godt tilbud

Ring +45 46 75 55 22